Floralieke --- wie, wat, waar en wanneer

Griet Vermeiren, Conciërgevrouw van VZW Akindo te Lommel volgde haar hart en passie  Als zingende bloemenboerin creëerde ze in 2020 samen met haar gezin Raf, Marike, Johanna, Mien en Rosette in de tuin achter het conciërgehuis van VZW Akindo in Lommel Werkplaatsen de Bloem Pluk Tuin Floralieke.
Vanaf 2022 situeert Floralieke Bloem Pluk Tuin zich in de  Samentuin Rossevelt in de Rossevaalstraat te Lebbeke. Het is een plezier om in te vertoeven,  voedsel voor de bijen of vlinders en er zijn bloemen voor iedereen.
in 2023 vindt het gezin een nieuwe stek als conciërge bij CJT ten Berg in de Bergstraat 16 te Merelbeke. Daar zal vanaf 2024 ook heel wat moois bloeien terwijl Marèse, Liesje en Nicole van Samentuin Rossevelt de bloementuin in de Rossevaalstraat verder ecologisch vorm blijven geven. 

 

 

Elke zaterdag in Lebbeke in de Rossevaalstraat van 10:00h tot 12:00h kan je knippen en plukken. Je stelt zelf je boeket samen. De dikte van het boeket ter hoogte van de stengels bepaalt de vrije bijdrage die betaald kan worden. Het bloemenseizoen loopt van midden juni tot midden oktober.

   

Alle opbrengst gaat naar lokale goede doelen waaronder Natuurpunt, Boven de wolken, ..., 11.11.11. Streekfonds Oost Vlaanderen en VZW Akindo waar Floralieke in 2020 startte. Deze vzw organiseert vakantiekampen voor Kinderen en Jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus op het domein van  Vakantiehuis Akindo vzw te Lommel, Werkplaatsen 65.

   

=== COVID-19 === 
Bij aankomst  voorzien we handgel om je handen te ontsmetten. In de tuin zijn de bloembedden ruim één meter breed en rekenen we op ieders goede wil en gezond verstand om afstand te houden. Mondmaskers zijn  niet verplicht in de buitenlucht. We dragen zorg voor de Aarde, de bloemen en elkaar.
=== COVID-19 ===

Wees welkom in jouw tijd en op tempo van de bloemen. 

Je kan rustig genieten van de tuin, proeven en kijken naar geuren en kleuren,
er gewoon even 'zijn'. 

Een boeketje plukken / kopen mag maar moet niet.

We vertellen je graag over de bloemen, de tuin, de samentuin rossevelt en haar projecten of laten je gewoon met rust :-). Vlinder maar rond en land op jouw manier.

In Merelbeke vertellen we het ecologische verhaal opnieuw maar aangepast aan de plek.